PROGRAMACIÓ A L’ENTORN DE FREE

– Octubre i novembre 2024 –

Dissabte 21 setembre – SIN MIEDO A LOS CABLES – 19h

Documental + Fanzine + Taula Rodona

Col·lectiu SOT A TERRA

El col·lectiu Sot A Terra presenta el documental “Sin Miedo A Los Cables” que recull diferents experiències de dones i identitats femenines dins de la free party. Parla de música, d’iniciar-se a la rave, de relacions de gènere, de ball, de violència, de drogues, de tot allò que ens travessa al nostre pas per la festa.

Sot A Terra és un col·lectiu feminista autogestionat que treballa des d’una perspectiva de gènere per transformar els espais festius mitjançant la creació de referents i la visibilització de les relacions de poder que hi operen. El nom fa referència a la subcultura rave o free-party, on s’ubica principalment, ia la invisibilització que han patit les dones i altres identitats dissidents tant dins de la cultura en general com de les diferents subcultures. Aquest col·lectiu desenvolupa diferents activitats com la investigació sobre les violències i relacions de poder que es donen en aquests espais, la formació sobre lleure autogestionat, consum i ús de substàncies des d’una perspectiva de gènere, de reducció de riscos i gestió de plaers, o la documentació mitjançant projectes com el seu fanzine o el seu documental ‘Sin Por als Cables’.

https://www.instagram.com/sot.a.terra/

 

Dissabte 19 octubre – FREEPARTYDOCUMENTAL – 20h

Dirigit per Alessandro Ugo

Ambientat en diferents països europeus, F(r)ee és un llargmetratge documental que explora el desenvolupament de la música tekno des de les seves primeres etapes fins als nostres dies. Cobrint un viatge de tres dècades, F(r)ee mostra com aquest gènere va esclatar a la consciència col·lectiva, arribant a persones de totes les edats, raça i classe social, convertint-se en un dels exemples duradors de contracultura. Gràcies a les meves connexions, vaig aconseguir reunir algunes de les revelacions més íntimes d’aquells DJ i productors que van iniciar aquest moviment underground encara desconegut. En combinar imatges originals gravades a les primeres festes rave amb entrevistes d’alta qualitat, la pel·lícula aprofundeix en les idees bàsiques darrere del concepte de festa lliure, la seva evolució al llarg dels anys i el canvi que la va portar a clubs i festivals. Un recorregut entre Free Tekno i Fee Tekno.—

Alessandro Ugo

 

Dissabte 26 octubre – Presentació llibre FREE PARTY IS NOT A CRIME de Quique Gandia Soriano – 20h

Quique és tant dissenyador com raver. La barreja d‟aquestes dues identitats ha decantat definitivament la balança. De fet li agrada pensar que, de vegades, el seu estil és per al disseny allò que la free party és per a la cultura festiva.

La seva pràctica s’entrellaça amb una ferma vocació cap a l’activisme social i l’exploració crítica dels estàndards estètics i metodològics. Gràcies als seus Estudis Interdisciplinaris en Disseny i Comunicació, el seu enfocament s’ha desplegat en un ventall que inclou teoria, investigació i pràctica, integrant una pluralitat de disciplines que van des de la comunicació visual fins a l’etnografia elemental. El treball intenta evidenciar com el disseny pot ser un agent de transformació social.

Ha desenvolupat projectes com “FREE PARTY IS NOT A CRIME”, una narrativa col·lectiva sobre el moviment free party, o “Corpus Christi”, una investigació sobre com, a través de col·leccionar un objecte sagrat com l’òstia consagrada, es pot crear coneixement. Enfocaments més pedagògics es manifesten a “Monoposte – Pedagogia de la Reapropiació”, on mostra el seu compromís amb la pràctica comunitària. El seu camp d’interès, que abasta temes com la col·lectivitat o les cures, reflecteix la seva visió holística del disseny com a procés inclusiu i reflexiu, fonamentat en la interseccionalitat i la responsabilitat social.

En la formació acadèmica, Quique s’ha especialitzat en diverses àrees del disseny, amb títols d’Elisava Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona, ​​la Universitat Politècnica de València (UPV), i la Universitat Oberta de Catalunya, institucions que n’han forjat la perspectiva i la seva habilitat per integrar el disseny com a eina per a la co-creació i l’especulació orientada al canvi social.

 

Dissabte 26 octubre – Mostra de FREE RESIDÈNCIA d’Alba Purga – 23h

Mostra de FREE RESIDÈNCIA d’ALBA PURGA @undercompulsion.

Sets complet en viu amb sintetitzadors analògics, digitals i FM de elektron.

Escena hard progressiva amb alguns colors psicodèlics i industrials. Sistema de so ajolotek i col·lectiu cajanegra.

TRAVEL TO THE EAST – DIGITAL SET de UNDER COMPULSION (soundcloud.com)

 

Dijous 7 novembre – FREE PARTY A FOLK HISTORY – 20h

Dirigida per Aaron Trinde – Col·labora Festival IN-EDIT

Crònica exhaustiva del moviment Free Party que muntava raves gratuïtes a l’aire lliure per tot Anglaterra des de finals dels 80 fins a mitjans dels 90. La “unió de tribus” de tràvelers, punks, hippies i àcrates va desafiar la policia i les lleis de propietat de la terra fins al punt que el govern va legislar específicament contra aquell estil de vida nòmada. Als antics ravers de col·lectius com DiY, Spiral Tribe, Sugarlump, Bedlam o Circus Warp encara els brillen els ulls explicant les festeses i les tàctiques de guerrilla d’aquella mobilització juvenil i anticapitalista de l’era pre internet.

Aaron Trinde

Dissabte 23 novembre – FREE (Closing Party)