KONVENT A L’ANTIC TEATRE BCN

– 7, 8, 9 i 10 de novembre 2024 – 

KONVENT A L’ANTIC TEATRE

Entrades aquí

Novena edició de KONVENT A L’ANTIC
Konvent viu al Berguedà però els seus vincles no han deixat mai de treballar per ampliar radi i oferir propostes que viatgin d’un lloc a l’altre.

Per aquest motiu, presentem la novena edició d’un intercanvi necessari per visualitzar projectes que son fonamentals a l’hora d’entendre l’art i la cultura.

 

 

MALCOM MCCARTHY – Black Man Solo

– Dijous i divendres 7 i 8 de novembre 2024 – 20h –

Què fa a un home un “home”? Què fa a un home lluitar, follar, aguantar les llàgrimes, ser fort? Què fa a un home enganyar, estimar, allunyar-se de la por?

Black Man Solo, de Malcolm McCarthy, ens porta en un viatge personal i íntim que parla d’alguns dels detonants de la masculinitat tòxica, sí, però també explora el possible viatge de redempció, de canvi… aquell que marca la vulnerabilitat que apareix quan l’espill gira i et tornes pare, o quan es distorsiona en perdre el teu propi pare.


Malcolm McCarthy és un artista d’origen afrocubà resident a Barcelona. El 2011 va començar els seus estudis d’interpretació al Col·legi de Teatre de Barcelona. El seu debut com a actor professional va ser amb l’obra teatre LÓ nada al Teatre Lliure. Destaquen la seva participació en obres com Temps Salvatge al Teatre Nacional de Catalunya; Adam i Eva a La Seca, Espai Brossa; Gazoline, en la gira nacional del projecte; i en els dos últims projectes de la directora Isabel Coixet, Nieva en Benidorm i Foodie Love. També ha estudiat dramatúrgia amb la dramaturga i directora Denise Duncan. És membre fundador del col·lectiu “Tinta Negra”.

https://www.instagram.com/die_welle20/  /  https://www.instagram.com/periferiacimarronas/

 

MY!LAIKA – No Magik + Tre Storie

– Dijous i divendres 9 i 10 de novembre 2024 – 20h –

MY!LAIKA – No Magik

Els calfreds de sorpresa al cervell i la incomprensió voluntària són reaccions inevitables davant aquest espectacle que no amaga res i que es presenta d’una manera tan paròdica que es converteix en una cosa seriosa. Les seves acrobàcies estan dissenyades per provocar una confusió immediata. Els artistes es lliuren a la producció en directe d’efectes sonors i visuals “Duchampians” per acompanyar les seves contorsions corporals i, ho fan, encara que sembli mentida, mentre neguen l’existència mateixa de Duchamp. (Fotografia de Circography)

https://sidecirque.com/nomagic.html  /  https://www.instagram.com/no.magic.show/

MY!LAIKA – Tre Storie (Estrena a Catalunya)

My!Laika son de barrejar: el circ que fan es composa de teatre, performance, música i de qualsevol altra cosa que pugui servir per transmetre alguna cosa a algú. En aquest sentit, l’experimentació amb llenguatges escènics i visuals es el terreny de joc diari de la companyia. Inspirat en els sistemes mes clàssics dels titelles de fils dels segles XVI i XVII, el teatre de titelles de My!Laika es un contenidor de històries contemporànies que recorre, a l’inrevés, la història d’un art que en els seus inicis no estava en absolut destinat a les criatures. La llibertat de no haver de respectar les tradicions d’aquesta antiga disciplina, els permet explicar històries contemporànies a la manera, una mica irreverent, del circ independent i alternatiu. (Fotografia de Camilla Poli)


My!Laika és una companyia de circ, fundada l’any 2009, amb el propòsit de crear obres amb moviment, música i imatges. Els seus espectacles son el resultat de llargues cadenes d’associacions distorsionades, que situen les disciplines y els interessos artístics dels actors en un context de teatre amoral, evitant la narrativa lineal i la comprensió immediata.

 


 

KONVENT A L’ANTIC, l’oportunitat anual per conèixer a Barcelona creacions d’artistes residents al Konvent de Cal Rosal, un antic convent de finals del XIX reconvertit en un centre artístic pluridisciplinari, autogestionat.

Com l’Antic Teatre, el Konvent és un revulsiu cultural: un espai per a l’art i, alhora, una manera de fer i entendre la cultura arrelada al territori. Rastrejar i observar constantment l’entorn artístic, potenciar i donar visibilitat, són algunes de les tasques obligades d’un i altre espais. Del binomi Antic Teatre-Konvent han sortit molts projectes amb ampli recorregut, com Rebota rebota y en tu cara explota, d’Agnès Mateus i Quim Tarrida, Premi de la Crítica Noves Tendències 2017, Premi FAD Sebastià Gasch Aplaudiment 2018 i Premi Butaca 2018 Noves Aportacions Escèniques