– Dissabte 11 de juny de 2022 – A partir de les 19h
We Move Together or Not At All, Sasha Kleinplatz
We Move Together or Not At All és una instal·lació coreogràfica que posa el consentiment, l’arxiu d’actuació multisensorial i la interdependència d’espècies a dialogar. La performance, a càrrec de Sasha Kleinplatz, agafa forma d’hivernacle ple de plantes amb una ballarina movent-se al centre i es podrà veure l’11 de juny al Konvent, antic convent de monges a Berga convertit en un laboratori experimental.
Coreògrafs, ballarins i artistes interdisciplinaris treballen en col·laboració per crear partitures d’actuació destinades a augmentar la temperatura, la humitat, l’olor i els bacteris a l’hivernacle i coorquestrar els estats d’accés sensorial als gestos dels participants, humans o cap.
Mitjançant aquesta pràctica la suor del ballarí es converteix en una font de calor i humitat que sustenta la vida vegetal. Emmarquem aquesta suor i calor, i la vida vegetal que suporten com la traça d’arxiu gairebé visible de l’actuació, com a formacions emergents que travessen la condensació, el moviment, el so i l’afecte. Els intèrprets s’amplien amb sensors que responen al parell, l’horitzontalitat, la verticalitat i la percussivitat. Una escenografia sensible transcodifica variables qualitatives de l’actuació en so, vibració i condensació, com a gestos multimodals cap a una comprensió no lineal de com les plantes poden experimentar els esdeveniments a l’espai.
econòmic, energètic i alimentari no és una opció que puguem escollir. És inevitable. Però sí que podem escollir com volem fer aquesta transició i cap a on.
Davant d’un repte d’aquesta magnitud, i de la inacció dels organismes públics i els agents econòmics.
ISEA 2022
Amb l’objectiu d’apropar a la ciutadania les interseccions entre l’Art, la Ciència i la Tecnologia, ISEA2022 ha creat el Programa ISEA Ampliat, a Barcelona i altres 10 ciutats que inclou més de 50 activitats al llarg del territori català amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, a través del seu Departament de Cultura.
Hac Te, el nou Hub d’Art, Ciència i Tecnologia de Barcelona ha articulat el Programa Ampliat ISEA per fer possibles exposicions, tallers, projectes a l’aire lliure, panells, xerrades d’artistes o iniciatives escolars on espais d’arts visuals, escoles de disseny, museus i centres d’art, hi participen fàbriques d’art, festivals i instituts.
Amb aquest ampli programa que complementa les conferències i exposicions, ISEA2022 vol fer oberta i accessible a la societat la intersecció entre les pràctiques de les arts, la ciència i la tecnologia, implicant i connectant els Simposis internacionals amb les diferents comunitats catalanes relacionades amb aquest àmbit interdisciplinari.
A banda de Barcelona, en el marc de l’ISEA2022, 10 ciutats catalanes del territori acolliran diverses activitats: Girona, Lleida, Mataró, L’Hospitalet de Llobregat, Amposta, Tarragona, Vic, Balaguer, Reus i Berga.