– Dissabte 14 d’agost 2021 –
Quarta edició del festival de creació dissident A Love Supreme, una jornada de música, performance i poesia.
A Love Supreme mostra a artistes que tenen una aproximació no-convencional a la seva creació artística; inclusives de diversitat tant de subjecte com d’objecte; realitzadores de pràctiques dissidents: incorporació del soroll tant a nivell plàstic com sonor, creació d’instruments i eines pròpies, dissonàncies…etc basades en ètica de codi obert, horitzontalitat en la transmissió de coneixements, pràctiques interdisciplinàries i decolonialistes, i sobretot, treball en xarxa.
– A LOVE SUPREME IV –
LINE-UP
13-13:50h Silky Disturbance
14-14:50h LilitH
15-15:50h Anatomía Humana Desmontable
16:50h Ginebra Raventòs & DJ Isabel presenten Saturn Darrere Nostre
17-17:50h Improvisació col·lectiva: Paula S. Piedad (poeta), Marta Tarta (Tarta Relena, veus), Berta Puigdemasa (arpa)
18-18:50h Dúo Performance: Mario Montoya & Kira Pérez
19-19:50h naraisneus & Sasha Smirnova presenten Afterimage
20-20:50h DJ Sor Te Misa
21-21:50h Amas
22-22:50h Metamor: Kamala & Nekane
23-23:50h Refectori
00-tancament DJ’s: Omvra, DJ Kamala, DJ Gatasant
Reserva a konventreserva@gmail.com
ARTISTES A LOVE SUPREME IV
SILKY DISTURBANCE
Silky Disturbance es el alter ego de Georgia Collins, nacida en Londres y afincada en Bristol. Refleja un mundo de escape esotérico de folk electrónico, mediante sintetizadores electrónicos oscuros y sonidos orgánicos de batería. Equilibra su feminidad arcaica con matices oscuros, llevando al oyente a un lejano país de sueños cabalísticos.
@silkydisturbance
https://silkydisturbance.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/watch?v=ClqCRClNJ5k
LilitH
Projecte de Selu Herraiz, artista resident a Centre Negra de Blanca, Múrcia.
Un llunàtic ser androgin que genera sessions de audiopuntura per alliberar emocions i proclamar l’amor universal. Un viatge a través del so per trobar l’estat no verbal de la ment. Combinant sorolls, samples, enregistraments de camp i veus, crea un canal directe per entrar en contacte amb l’espai exterior.
Memòries amagades de el futur, respostes a preguntes que encara no han estat formulades, ressonàncies d’un jo que encara no ha existit: múltiple harmònic d’una freqüència que ja habita en mi. Una parada per connectar amb el batec. Una crida per mirar cap a dins, on no existeix el temps. Un procés autofágico que il·lumina un nou ésser: nen petit oblida qui va ser, nen petit tornar a néixer. Dos segons després de l’món: “sóc la reverberació tardana de el silenci”.
@selu_h
https://crystalmine.bandcamp.com/album/despu-s-del-mundo
https://www.youtube.com/watch?v=LHacY8ywRUk
ANATOMIA HUMANA DESMONTABLE
Anatomia Humana Desmontable és la proposta musical de l’artista multidisciplinar Laura Höldein, en actiu des del 2012, ens porta a una exploració de el so que va des del techno industrial a el noise espacial. Banda sonora per a un viatge de ciència ficció en què les capes de so són paisatges als que ens convida a apuntar-nos, amb lletres que parlen sobre l’angoixa existencial en un món hiperconnectat, construïdes a força de cut ups i collages sonors, fent referència a la literatura, la mitologia i els mons de ficció.
@anatomiahumanadesmontable
https://anatomiahumanadesmontable.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/watch?v=Oy91l53YyV4
GINEBRA RAVENTÓS & DJ ISABEL presenten: Saturn Darrere Nostre
Geneva Raventós és poeta i artista sonor; el seu camp de recerca travessa la psicoacústica, la veu, les paraules i l’inconscient col·lectiu a través del so, l’espai i la llum en moviment. La seva obra s’ha presentat a Barcelona (SONAR + D, Hangar, Convent Sant Agustí), Madrid (La casa encendida), Bilbao (laboratori Histerikoa), Berlín (Gh, festival RaumUmDichtung), Copenhaguen (Festival de literatura, universitat KUA) i altres .
Isa · bel: DJ, productor de música electrònica, agent cultural i gestor de segells. Heu publicat dos Eps “New Room” (2019), “The Beat Generation” (2016) i “Dro” remix (Set Theory, 2018). Ha estat tocant al Primavera Sound, Brunch a la ciutat, Mariusonica. De gira per Europa i Amèrica Llatina, forma part del programa We are Equals (Mutek / British Counsil) Femnøise and Female Pressure ”.
DESCRIPCIÓ DE LA PEÇA
Aquesta performance de poesia sonora es crea a partir del llibre-vinil del poema “Saturn darrere nostre: el glaç, el got, el buit, l’acte verge” editat aquest 2021 pel segell Soundspace.
L’obra és un poema compost de veus col·lectives i anònimes que (des)dibuixen tot el que orbita al voltant de la idea de Saturn, un retorn als relats orals i al mite d’origen. En aquesta performance col·laborativa la poeta Ginebra Raventós recita la seva obra sobre la base del disc, que dj Isa·bel distorsiona, loopeja i musicalitza amb tècnica scratching. A més, la presentació compta amb el suport de EMARX en el desenvolupament de patch visuals reactius al so. Tot el que s’escoltarà sorgirà únicament del so que genera la veu i la paraula.
@yokolem (Ginebra Raventós -poeta) / @djisa.bel (dj Isa· bel) / @soundspace.sello (segell)
IMPROVISACIÓ COL·LECTIVA: Paula S. Piedad (poeta), Marta Tarta (Tarta Relena, veus), Berta Puigdemasa (arpa)
Paula S. Piedad
Ha publicat obra a tres antologies durant el 2018: Poesia Bloom (AdiA Edicions), Las voces de Ariadna (Parnass Ediciones) i Liberoamericanas: 140 poetas contemporáneas (Libero America). Participa en recitals i diferents projectes poètics com la Poetry Spam. Volum II al 2020. A 2020 ha publicat el seu primer poemari, Afàsia amb el que va ser guardonada amb el premi V Miquel Bauçà de Poesia de Felanitx.
@paula.s.piedad https://youtu.be/RCuu-KaCqI0
MARTA TARTA
Marta Tarta és musicóloga, ha fet classes de cant modern a l’ESMUC. Canta a cappella cançons de la tradició oral al duet Tarta Relena, jugant amb els arranjaments de la seva veu.
@tartarelena https://youtu.be/IL10xXyO7KI
BERTA PUIGDEMASA
Berta Puigdemasa, nascuda la primavera de 1987, és una arpista atípica.De formació clàssica, està en constant recerca d’innovació sonora, artística i cultural.Als seus recitals i espectacles es fon sovint la música amb altres llenguatges artístics com la dansa, la poesia, les arts visuals, el teatre o la pintura.
@bertapigdemasa https://youtu.be/QnPiOlTEBjI
KIRA P. & MARIO MONTOYA (dúo performance)
Kira Pérez i Mario Montoya. Duo especialitzat en Art d’Acció i PerformanceArt que
centra la seva investigació en el moviment relacional a partir de les nocions d’atracció a el buit i cos múltiple. “Una peça viva de composició a temps real. Una trobada basat en l’escolta profunda entre cossos i imatges. La boira talla cascades.”
Mario Montoya. Cadis (1989). Graduat en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València amb especialitat en Art d’Acció. Professor de l’especialitat Cos / espai en el Màster de PerformanceArt de la Universitat de Hèlsinki, és codirector i fundador al costat de Lorena Esquerre de la plataforma artística Diàleg Obert, des d’on realitzen la gestió i comissariat projectes culturals centrats en l’experimentació, investigació i exposició de la performanceArt i les arts vives, entre els quals es troben; el Programa de Formació Internacional d’Arts Intermèdies FORMA-TEM o l’Exposició Internacional d’Arts Efímeres i Experimentació Sonora o FaireCorps – Congrés Europeu de les pedagogies de el cos, entre altres projectes i activitats.
Kira Pérez. / Graduada en l’escola d’art San Telmo, Màlaga. Finalitzant el grau en Belles Arts a la Universitat Politècnica de València, on s’ha format en performance amb Bartolomé Ferrando i en art sonor amb Miguel Molina. Investigadora a la plataforma Diàleg Obert, des de la qual ha realitzat tallers amb artistes com Monika Günther, Seiji Shimoda, Alexandra Zierle o Elliott Sharp, entre d’altres. Part de projectes creació col·lectiva de música experimental i performance com ara ESCOLTA! València (2019/2021), al Centre de l’Carme; Dissidents: Trobades Internacionals d’Art d’Acció i Música Experimental (2019), presentat a La Mutant, ENTR / I (2019) i Cama d’Acer (2018) i festivals internacionals com la 24a edició de NIPAF (2019) Japó, AcciónMAD (2017 ) Madrid o Equinox to Equinox (2017/2020) entre d’altres.
@mariomontoya.oficial @k_i_r4_
https://m.youtube.com/watch?v=auDDUnjTK0w
https://youtu.be/UF-AhZcldhE
NARA IS NEUS & SASHA SMIRNOVA presenten AFTERIMAGE
‘Afterimage’ és una performance audiovisual produïda per la compositora electroacústica nara is neus i artista visual Sasha Smirnova. La performance és un punt de trobada de l’analògic i el digital. L’itinerari creat per aquesta barreja, porta a l’espectador a un món de sons i imatges plens de sabors foscos, melancòlics i nostàlgics.
Nara is neus és una compositora que treballa amb els sons foscos i ambientals, navegant entre les bandes sonores i soundscapes. Les seves composicions creixen en base a pinzellades contínues sempre tacades de malenconia, creant peces on l’harmonia és més un significat que un propòsit.
Sasha Smirnova és una artista visual que explora els mitjans digitals per a performances i instal·lacions audiovisuals. Amb el seu treball, tracta de combinar la pràctica artística i el món de nit buscant les combinacions inesperades de formes i colors que porten a les seqüències creant un feedback loop de les experiències visuals
@naraisneus @sssha_smirnova
https://soundcloud.app.goo.gl/oRFD3SiVPR3ZatkWA
DJ SOR TE MISA
Sor Te Misa és el nom artístic de Júlia Faura, membre de la comunitat Konvent i selectora des de 2019. Les seves sel·leccions són viatges en electrònica psicodèlica, cerebral i serpentejant.
@juliafaura
AMAS
Amas- com les tradicionals bussejadores japoneses-són persones que se
submergeixen en les obscures profunditats de l’inconscient per a portar-nos Perles
de Saviesa. Un dúo de música electrònica experimental i performance format per figures clau de l’escena wunderground Barcelonesa. El 20 d’agost sortirà a la llum el seu nou single “She wants to Know” amb el segell del Pumarejo, Amén Discos.
Ivana Ray Singh, artista, DJ i agitadora cultural, membre de la comunitat artística Konvent (Berga), creadora de A Love Supreme Bcn: plataforma i festival de música dissident, co-fundadora i ex-directora del segell i club Màgia Roja, productora de Gràcia Territori Sonor i Festival LEM, i DJ en clubs i festivals com NITSA, BAM! o el Sónar on va obrir el seu 25è aniversari.
I Maria Gatasanta, artista, DJ i músic, membre del col·lectiu d’Art Contemporani Trama 34 (Hospitalet). Co-fundadora dels segells de música electrònica Pomelo i Shaddock records. Com a artista sonora i visual ha exposat al MACBA i al Tecla Sala d’entre altres. Amb una trajectòria de 25 anys com a DJ de referència a les escenes d’electro de París, Brussel·les, Berlín i Ginebra.
@amas11pearls
https://soundcloud.com/amas11pearls / https://beteve.cat/feeel/amas/
METAMOR: Kamala & Nekane
Nekane García comença a ballar flamenc i dansa urbana als sis anys, des de molt jove ha tingut una especial fixació per les arts escèniques. Harteraphia és un dels llocs on ha crescut com a ballarina i persona. Els seus projectes sempre giren al voltant de la dansa, la moda i el dibuix. Utilitza el ball com una via d’escapament i transformació, una forma de comunicació per mostrar el seu món interior.
Kamala és una dj i artista multidisciplinari que resideix a Madrid. Després dels vinils porta molts anys el que l’ha portat a actuar en sales per tota la capital i la resta de país, a més de posar la banda sonora en esdeveniments com Mercedes Benz Fashion Week. Destaca el seu paper en el terreny de les performances, on sol unir la moda amb la música creant propostes molt interessants. Centrada en la música electrònica, és l’alma mater de @ kamala.tv, un aparador per a les noves generacions d’artistes audiovisuals, i que a més té residència mensual en Habitació Nombre 34.
Juntes formen Metamor, un projecte audiovisual centrat en el so i explora el concepte de metamorfosi coquetejant amb freqüències sonores i la seva relació amb la nostra percepció auditiva, en un intent de representar-fidelment per a l’espectador mitjançant eines pròpies de l’art sonor i la dansa.
Presentaran Tridu, una obra que combina electrònica i flamenc, i narra la història de ‘La Manola’ a l’estil 2021.
@nekane_garcia @kamala_sutra
https://soundcloud.com/kamala_sutra/its-going-to-get-kinky
REFECTORI
Refectori és el projecte del jove català Xavier Longàs. Basat en el so experimental,
destaquen les formes físiques i voluminoses que recorren paisatges glacials. Bussejant
per mars denses i gelades, lentament emergeix a la llum trobant-nos amb el món
terrenal entre veus reverberades i melodies nostàlgiques.
Ha actuat en diferents sales i festivals realitzats a Barcelona com MIRA Festival, en les
dues edicions de Bicefal Festival, així mateix va portar sons pròxims al techno en el
Kreuzberg Club de la mà de Diffuse Reality. També amb el col·lectiu HEX, ha participat
en el seu segon episodi en The Loft de Razzmatazz.
@refectori
https://soundcloud.com/refectori
https://www.youtube.com/watch?v=hrjLS4gO92I&ab_channel=ElArranzio
DJ OMVRA
@omvraelectronicmusic
Omvra se submergeix en la música electrònica des d’una perspectiva experimental i poc convencional carregada de tons obscurs. La seva visió estètica es pot resumir en “cap a la llum, a través de l’ombra”, la música com a experiència de catarsi col·lectiva. La seva essència musical es troba en estils com el new beat, el Coldwave, el ebm, el synthwave o el post punk en un constant diàleg entre present i passat.
https://soundcloud.com/subradiobcn/210518-subradiobcn05-part02-omvrahttps://youtu.be/Qk2EdNfy3k4
DJ KAMALA
Kamala és una dj i artista multidisciplinari que resideix a Madrid. Després dels vinils porta molts anys el que l’ha portat a actuar en sales per tota la capital i la resta de país, a més de posar la banda sonora en esdeveniments com Mercedes Benz Fashion Week. Destaca el seu paper en el terreny de les performances, on sol unir la moda amb la música creant propostes molt interessants. Centrada en la música electrònica, és l’alma mater de @ kamala.tv, un aparador per a les noves generacions d’artistes audiovisuals, i que a més té residència mensual en Habitació Nombre 34.
@kamala_sutra
DJ GATASANTA
Dj Gatasanta va començar a guanyar els seus esperons agitant l’escena nocturna underground parisenca des de fa uns 15 anys. Bogotana resident a Barcelona, és capaç de punxar els estils més dissemblants que en el seu propi llenguatge poden significar moltes coses, amb una predilecció per l’electro de Detroit i l’acid-house més fosc.
Membre de el duo electro-sorollista Mestresses, del col·lectiu d’art contemporani “Trama 34” i co-fundadora i col·laboradora dels mítics segells Shaddock i Pomelo.
@djgatasanta
https://soundcloud.com/gatasanta
https://www.mariagsanta.com