Dreaming Beyond AI OPEN CALL 2025

– Coalition Building in Times of AI: Intersecting Struggles 

Coalition Building in Times of AI: Intersecting Struggles

Dreaming Beyond AI i Konvent et convida a participar a la seva residència d’artistes-activistes 2025, que té per objectiu explorar la creació de coalicions en temps d’IA. Busquem quatre artistes-activistes en residència que treballaran individualment i conjuntament per qüestionar aquest tema de forma creativa de l’abril al juny del 2025.

Acceptem projectes nous i continuats al voltant dels temes següents:

  • Donar suport a la producció d’eines per organitzar-se contra la violència i la vigilància de la IA.
  • Alimentar coalicions de resistència afectades pel dany tecnològic.
  • Documentar el coneixement digital i els protocols d’acció solidària.
Convidem les persones sol·licitants a comprometre’s artísticament amb els temes esmentats presentar una breu idea de projecte en què es pugui treballar en un termini de tres mesos i que doni lloc a una producció creativa.
La residència es compensarà amb uns honoraris de 4000,- € (excl. IVA) i tindrà lloc en línia i offline: en persona a l’espai de residència Konvent, a prop de Barcelona, Catalunya, i en digital.
Tota la informació de la convocatòria i link per aplicar aquí: https://dreamingbeyond.ai/en/coalition-buildingDreaming Beyond AI (DBAI) és un col·lectiu i una plataforma al voltant de les tecnologies i els seus impactes que ha estat formada per diverses persones artistes, investigadores, escriptores, activistes, dissenyadores, científiques, organitzadores comunitaris, somiadores i pensadores. https://dreamingbeyond.ai/en/ https://www.instagram.com/dreamingbeyondai/
A la residència, les persones participants rebran mentoratge creatiu amb lis artistes i activistes Allapopp, Anasuya Sengupta, Seyi Akiwowo i Xin Xin. La residència ha estat conceptualitzada per Dreaming Beyond AI i es fa en cooperació amb ifa i Konvent.

Informació sobre modalitats de sol·licitud i residència.
Dades i xifres:

  • Qui es pot presentar

La convocatòria està oberta a individus, persones de grups autoorganitzats, persones de col·lectius, que s’ocupen de qüestions socials d’una manera activista, artística, cultural-mediàtica, política-imatge, científica, corporal/somàtica o d’una altra manera . Encoratgem explícitament les sol·licituds d’artistes negres, indígenes, persones de color / dones i persones no binàries / LGBTQIA+ / discapacitats i artistes emergents.

També pots presentar la teva candidatura com a duo i després presentar-la conjuntament al mateix formulari de sol·licitud. No es poden presentar més de dues persones alhora.

  • Les sol·licitants poden presentar-se des de qualsevol lloc del món?

Sí. Anunciarem els resultats com més aviat millor possible de la decisió del jurat perquè hi hagi el major temps possible per sol·licitar el visat; les nostres organitzacions associades ifa i Konvent també us facilitaran una carta d’invitació, si cal. Si, malgrat tot, les autoritats espanyoles rebutgen la sol·licitud de visat, lamentablement no hi podrem fer més.

  • Honoraris de residència:

Les persones residents rebran cadascuna 4000 euros sense IVA. Aquests honoraris remuneren la setmana presencial, la residència digital, una presentació a la comunitat, així com els esforços de comunicació per promoure la residència.
També hi ha un pressupost de 500 euros per resident per a despeses de material de la peça artística.
Es cobriran les despeses de viatge i allotjament de la residència presencial.

  • Calendari i durada de la residència:

La residència consta d’una part presencial i una altra de digital. A l’abril del 2025, les persones residents, les persones mentores i l’equip de DBAI començaran a debatre les seves idees digitalment, seguit al maig per 10 dies de residència presencial a Konvent, a prop de Barcelona, Catalunya. A l’espai de residència artística Konvent hi haurà temps per intercanviar idees, crear, debatre, relaxar-se i treballar en els projectes de les residents.

La setmana de residència en persona tindrà lloc a Konvent, un espai creatiu situat a prop de Barcelona. Es tracta d’un antic convent de monges reconvertit al laboratori experimental on conflueixen projectes molt diversos, especialment aquells que no tenen cabuda en el marc de la cultura institucional.

Les persones residents i mentors tindran l’oportunitat de presentar la pràctica artística en un esdeveniment comunitari. Després, les residents tornaran a estar acompanyades digitalment pels seus mentors i l’equip de DBAI, per finalitzar i produir el treball proposat per a finals de juny de 2025.

Si no podeu assistir a la part presencial de la residència, lamentablement no podreu participar de la residència.

  • Dates importants:

24 de setembre, 16:00 CEST – Organitzarem una trucada informativa per proporcionar tota la informació necessària i respondre les preguntes de qualsevol persona interessada a aplicar – registra’t aquí: https://us06web.zoom.us/meeting/register /tZ0ucOGoqDgoG9N39ObXnarRjPWXg1tYo_qK

21. Octubre de 2024, 23:59 CEST – Data límit de sol·licitud

Mitjans de novembre de 2024 – Notificarem a les persones sol·licitants seleccionades

15. Abril del 2025 – Inici oficial de la residència digital. S’invita les persones sol·licitants seleccionades a participar en videoconferències amb l’equip de DBAI i les socies creatives de la mentoria.

8-18. Maig de 2025 – Part presencial de la residència, a prop de Barcelona, Catalunya.

Juny – Sessions de mentoratge creatiu digital

Finals de juny del 2025 – Fi de la residència amb una presentació digital

Per dubtes i aplicació aquí: https://dreamingbeyond.ai/en/coalition-building