OPEN STUDIOS RESIDÈNCIA

– The Word for World is Forest: resiliència a l’albor del col·lapse 

Dissabte 24 d’agost 2024 – 18h

Estudis oberts de la residència ‘The Word for World is Forest: resiliència a l’albor del col·lapse.

Dissabte 24 d’agost Konvent obre les portes per mostrar el treball fet per lxs artistxs residents durant les últimes dues setmanes. La residència ‘The Word for World is Forest: resiliència a l’albor del col.lapse’ és una residència interdisciplinària, oberta i permeable, que dóna espai a propostes teòriques, producció de projectes o investigació, partint d’una preocupació contemporània: la sensació que se’ns esgoten les reserves (afectives, energètiques, socials, etc.). Us esperem dissabte a partir de les 17h! També es podrà sopar i visitar l’exposició ‘Transfiguració’.

Després del sopar hi haurà un concert del grup de música Carpa Negra + Oriol Sauleda

Artistes residents: Abgott project @abgott_project Anna Cornudella i Eliza Lu Doyle @cornulove @elizaludoyle Gisela Carrasco Miró Laura del Vecchio Luka Lenzin @insta_counterproduct Luzia G. Pardo @tacto.w Mona Mohagheghi Nour Kara @nourkara.ir Sabina Mérida Entrocassi @sa_____________bi

Cartell: Gianluca Patrizi @gianluca__patrizi Gravat: Un viento de ultramar – Dora Márquez Borreani @marquezborreanidora

Residència ‘The Word for World is Forest: resiliència a l’albor del col.lapse, una residència interdisciplinària, oberta i permeable, que dóna espai a propostes teòriques, producció de projectes o investigació, partint d’una preocupació contemporània: la sensació que se’ns esgoten les reserves (afectives, energètiques, socials, etc.).

“The Word for World is Forest: resiliència a l’albor del col·lapse” pretén, doncs, prolongar la pregunta de Haraway quan es demana com “aprendre a viure en un planeta ferit”, a partir d’alternatives teòriques i pràctiques de resiliència. La residència convida a desenvolupar les marginalies: els pensaments a peu de pàgina i les reflexions anotades als cantons, confabulant-se com un espai on dilatar i fer créixer allò que defugi, ampliï o qüestioni el text principal, capaç d’acollir contribucions especulatives, narratives literàries, arts sonores o visuals, intervencions instal·latives o exercicis performatius. Entre l’imaginari i el diagnòstic, entre la provatura i l’alternativa, la residència suggereix una clariana per a l’escolta enmig d’aquest bosc metafòric, que pugui conjugar-se com un exercici de fabulació especulativa tant pràctic com inefectiu, artístic i estètic, polític, compromès i crític.