3, 4 i 5 desembre 2021
Konvent a La Providence (Ille sur Têt) + Pyrénéon (Perpinyà)
BERNI PUIG
Berni Puig (Castellbell i el Vilar, 1990) és un artista visual català. Utilitza les formes geogràfiques i els colors primaris en les seves obres per crear composicions que cerquen el límit entre la figuració i l’abstracció, de manera que l’espectador acabi l’obra amb la seva imaginació, jugant o interactuant amb l’obra. Part de la seva obra consisteix en murals a gran escala, que uneixen l’art contemporani i l’entorn rural. El seu treball de residència a La Providence va consistir a extreure la memòria de les parets.
ANNA BENET
Anna Benet i Prat (Sant Salvador de Guardiola, 1990) és Llicenciada en Belles Arts i actualment estudia el cicle superior de Disseny i elaboració de producte ceràmic a l’Escola d’Arts de Vic. Treballa pel seu compte en un taller al Centre Cultural Konvent a Cal Rosal i també imparteix classes de ceràmica.
Ha treballat principalment amb fotografia, disciplina que compagina des de fa quasi quatre anys amb l’estudi de la ceràmica. Ha participat en diverses exposicions col·lectives i el 2020 va ser una de les guanyadores del cicle «Contemporanis» organitzat per la TAVCC.
MATEU TARGA
Mateu Targa (Amer, Girona – 1989) és un artista plàstic afincat al Konvent de Cal Rosal des de fa més de dos anys. Va estudiar Art i Disseny a l’Escola Massana (BCN) i a l’Instituto Tecnológico de Monterey (Guadalajara, Mèxic). Des dels seus inicis ha utilitzat la pintura a l’oli com a mitjà, tot i combinar aquesta disciplina amb altres com el muralisme.
El 2018, durant un viatge per Àsia, descobreix la seva passió pel muralisme, volent pintar a cada lloc que visita per poder connectar millor amb la gent que l’habita.
En aquest sentit, en el seu treball hi ha una clara intenció d’explicar les sensacions experimentades en la seva vida a través d’imatges suggerents per la seva contextualització, jugant -a vegades- amb l’humor o la poesía visual. Els subjectes de les seves pintures, representats a través de la figuració realista, passen pel tamís del traç i la gestualitat, adaptant-se en cada cas a la imatge, la paret (mural) i el context.
CABEZA DE PESCADO
17h30 → Un mite pagà: dona-home, animal.
Un ésser que emergeix com a residu, un residu virtual de l’excés i el límit d’una societat automatitzada. Lophius és el nom del personatge, un humanoide amb cap de peix.
Escenifica a partir d’una conversa amb la seva mare animant-lo a sacrificar-se per satisfer el paladar públic. Aquesta actuació és l’autococció del cap del personatge, buscant així criticar la comoditat del pensament estètic narcisista. Utilitza el teatre físic i el circ com a llenguatge amb punts forts d’humor negre i absurd.
La matèria primera d’aquesta actuació és un autèntic peix: Lophius piscatorius, més conegut com a rap o rap, que després s’acompanyarà amb vi i formatge.
El material prevaldrà sobre aquesta, un autèntic peix: Lophius piscatorius, locally conegut com Rap; sóc companya amb cava i formatge madur de proximitat local.
VENUS VILLA
18h30h / 19h00 → Discurso suspendido · presentació del documental familiar de Konvent (30min)
Artista resident del Konvent. És realitzador audiovisual i músic. Llicenciada en Direcció de Fotografia (ESCAC), ha treballat com a càmera i foquista en pel·lícules, sèries i festivals a Mèxic, Londres i Barcelona. Al 2018 decideix estudiar Saxo (a l’Escola de Marcello Chiuminatto). És membre del duo de música electrònica “AstroAstro” i del grup de “Los Hijos del Trueno”.
És una de les fundadores de Konvent Ràdio on va néixer el projecte: “Com és a dins és a Fora” un collage d’art sonor què obre i tanca l’emissió mensual de la ràdio. Un viatge sonor per l’exterior i per l’interior de l’espai de creació Konvent (Berga) amb intenció d’apropar als oients al Berguedà abans d’escoltar la programació.
SOULRYNA DJ
16:15h → Selecció eclèctica de peces que naveguen pels estils que marca el lloc i la gent, el moment i la vibra. Ryna Select (aká Irene Camaño) viu de la música en totes les seves vessants. El seu eix professional és la comunicació i la producció cultural, i recentment s’ha introduït en el món de la mescla i la pista de ball amb aquest nou perfil de deejay sense estil assignat. Electrònica, folk, reggae, rock, techno. Experimentació. La sessió beu de l’ocasió.
KONVENT (Cal Rosal/Berga)
Konvent és un espai de creació que torna a la vida un patrimoni industrial abandonat. Un antic convent s’ha transformat en un laboratori experimental tant a nivell personal com artístic on s’entrecreuen una gran varietat de projectes, especialment aquells que no troben el seu lloc en el marc cultural institucional.
JORDI PLANA PEY (cartell)
Jordi Plana sempre ha estat el fotògraf i la imatge de Konvent. Carismàtic i amb una història molt personal, les seves imatges sempre han posat l’accent en la força i la fricció entre la realitat i el surrealisme.